Lapte de magarita Arad

Alimentatia optima a bebelusilor si copiilor

Calitatea alimentelor si modul de hrana din pruncie este esential pentru starea de sanatate de pe tot parcursul vietii. Respectarea cantitatilor si orelor de hrana este importanta, dar cruciala este administrarea de hrana cat mai sanatoasa, bogata in nutrienti si usor asimilabila de catre organism.

Pana la varsta de 6 luni laptele este unica sursa de hrana a lui bebe si ramane sursa principala pana la varsta de 1 an. Recomandarea numarul 1 este laptele matern. Laptele de vaca este interzis cu desavarsire pana la varsta de un an. Cu recomandarea medicului, laptele praf formula pentru bebelusi si laptele de magarita vor fi de baza in alimentatia bebelusului. 

  Incepand cu varsta de 6 luni incepem sa-l obisnuim cu mancare solida, la inceput legume si fructe pasate. Apoi orezul, pastele, cerealele, carnea de peste, branza usoara si iaurtul incep sa-si faca loc in hrana lui bebe. Cu cat toate acestea sunt mai naturale, netratate chimic si procesate lent, cu atat sunt mai bogate in nutrienti. 

In continuare, alimentatia copilului si adolescentului este primordiala pentru dezvoltarea sa fizica si intelectuala. Mineralele, vitaminele si proteinele trebuie asimilate zilnic de corpul in crestere. Sa nu va ingrijorati, atat bebelusii cat si copiii au perioade de pofta de mancare mai crescuta sau mai redusa. De asemenea, in perioadele mai solicitante din punct de vedere fizic sau psihic este indicat sa stimulam apetitul micutilor.

Laptele este bine sa ramana in alimentatie cel putin pana la iesirea din adolescenta. Dupa perioada de lactatie materna, laptele de magarita, capra, oaie sau vaca, reprezinta un aport consistent de minerale, proteine si vitamine. Desi nu cel mai cunoscut in Romania, laptele de magarita este cel mai usor asimilat de organism si cel mai bogat in nutrienti esentiali. Este relevant si faptul ca are cea mai mare rata de crestere a consumului la nivel international dintre toate produsele lactate, de peste 10% pe an. Consumatorii si-au dat seama din practica de ceea ce oamenii de stiinta stiau deja: eficienta nutritionala, forta imunologica si procentul de asimilare este net superior in cazul laptelui de magarita. Cantitatea de lapte de magarita recomandata zilnic pentru adolescenti este de doar 150-200 ml, absolut suficienta, datorita continutului bogat in nutrienti.

Noi am consumat lapte de la magaritele de la Donkey Farm, crescute natural, hranite pe pasune, si va recomandam si voua sa degustati de aici. 

tags:  lapte de magarita Arad