BENEFICII SI RECOMANDARI

Laptele de măgăriță este cunoscut în întreaga lume pentru proprietățile sale terapeutice, un adevărat medicament pentru organismul uman.

Acesta  este singurul lapte care poate fi consumat în stare crudă.

Laptele de măgăriță conține un procentaj de numai 0,5% grăsime.  Este foarte bogat și hrănitor, plăcut la gust și plin de vitamine.

Din punct de vedere nutrițional și al ph-ului, laptele de măgăriță este cel mai apropiat de laptele de mamă.
Laptele de măgăriță este cel mai apropiat din punct de vedere nutritiv cu laptele matern și are următoarele proprietăți:

  • conține de 46 de ori mai multă vitamina C decât laptele de vacă
  • este bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E
  • bactericizi naturali:
  • lizozima (enzimă cu rol antibiotic, aflată în laptele matern și în salivă)
  • lactoperoxidaza (bactericid natural care ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzează acneea)
  • lactoferina (este o proteină multifuncțională cu rol esențial în sistemul imunitar; are rol antibacterian, antiviral, antifungic, antiinflamator)
  • imunoglobuline (anticorpi majori care neutralizează toxinele bacteriene)
  • îmbunătățește imunitatea
  • catifelează tenul
  • conține un nivel ridicat de Omega 3 si Omega 6
  • remediu împortiva problemelor respiratorii

Pentru adulti: se recomandă dimineața, înainte de masă administrarea a 100- 150 ml. de lapte, cât și seara, înainte de culcare,  50- 80 ml.

Pentru copii: se recomandă administrarea a trei doze, de 50 ml. pe zi.